Veelgestelde vragen

Detailing is maatwerk want elke auto is anders. In wat voor omgeving heeft de auto gestaan, hoe is de auto behandeld of welk type lak zit erop? Daarnaast heeft iedereen andere wensen en eisen, zodoende hebben wij veelvoorkomende vragen voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met Lapaire Autospa op, we helpen je graag verder. 

Detailing is de overtreffende trap van het poetsen van voertuigen. Zoals de naam al suggereert zit het resultaat hem in de details. Door oog voor detail te hebben beschikt Lapaire Autospa over de capaciteit om letterlijk elk hoekje van de auto dan wel schoon, dan wel mooier te krijgen. Van lak tot interieur en van bodem tot motorblok, alles is behandelbaar.

Wij raden aan om dit minimaal 2 keer per jaar te doen. De eerste keer voor de winter, dit om de auto te beschermen tegen de extreme weersomstandigheden die we tegen komen. De tweede keer is na de winter, nu om alle pekel te verwijderen en om de auto optisch optimaal te krijgen voor de heerlijke lente en zomerdagen.

Dit is vrij simpel. Imperfecties in de lak zoals swirls (die eruit zien als spinnenwebben), krassen of doffe plekken vallen op in direct zonlicht, onder de lampen bij het tankstation of onder eigenlijk elke andere lichtbron. Dit zijn allemaal signalen dat jouw auto heel graag een polijstbeurt of een lakcorrectie nodig heeft. 

Wassen van de auto maakt de auto schoon. Dit doe je eigenlijk wekelijks. Detailen gaat een stap verder. De auto wordt schoongemaakt op de niet-voor-de-hand-liggende plekken en wordt bovendien ook beschermd. Deze bescherming voorkomt bijvoorbeeld Uv-schade, uitdroging en meer. Daarnaast maakt het regelmatig detailen het wassen een stuk makkelijker. De bescherming zorgt ervoor dat vuil minder goed blijft hechten.

Ja en nee. De regel is eigenlijk als volgt: als je met je nagel in de kras blijft haken is deze te diep om 100% weg te krijgen. We kunnen de kras in dit geval wel een stuk minder opvallend maken waardoor je hem bijna niet meer ziet van een afstand. Voel je de kras niet zitten? Dan is de kans heel groot dat wij hem eruit krijgen.

Nee. Een kleibehandeling trekt het laatste vuil uit de pori√ęn van de lak. Dit zijn vervuilingen die je met wassen niet weg krijgt. Denk aan teer en rubber, vliegroest, aanslag van bomen en hars. Het resultaat van kleien is dat de lak weer zo glad aanvoelt als glas. Wij raden wel aan de auto te polijsten na elke kleibehandeling.

Absoluut. Wij hebben speciale tools in huis om deze hardnekkige haren, die je er zelf niet uit krijgt met stofzuigen, te verwijderen.

Zeker weten! Wij kunnen beschadigingen in leer herstellen en opnieuw kleuren. Is de beschadiging te erg? Dan kan er altijd opnieuw bekleed worden.

Stoeprandschade, steenslag of andere beschadigingen kunnen wij helemaal in nieuwstaat brengen. De velgen worden chemisch ontlakt, gestraald, gepoedercoat, gespoten in blanke lak en als je afgedraaide randen hebt gaan ze door de CNC machine. Wij doen dit altijd per set van 4 om kleurverschil te voorkomen.

Er zijn veel producten op de markt die onrealistische claims maken van het "beste" resultaat tot grote ergernissen als gevolg. Geen zorgen hoor. Wil jij de perfecte glans op je auto hebben? Dat kan maar op 1 manier en dat is door de lak te laten polijsten of te kiezen voor een combinatie van schuren en polijsten. Zo pak je het probleem aan bij de bron i.p.v 'een pleister te plakken'. 

Afhankelijk van wat jij allemaal wenst, kunnen we dit binnen 1 dag, 1 week, 2 weken. Maar heb je een erg groot project? Dan plannen we die graag in de wintermaanden in en duurt het langer. 

Wij zijn geopend van 8:30 uur tot 18:00 uur op maandag tot en met vrijdag. In de doordeweekse avonduren, op zaterdag en op zondag zijn wij ook geopend, maar alleen op afspraak.

Ons adres is Oosterveldsingel 7, 7558 PJ te Hengelo. Dit ligt naast de A1, afrit 31 Hengelo-Noord.

Je kan ons mailen op info@lapaire-autospa.com, bellen naar +31 74 234 80 34, appen naar +31 74 234 80 34 of kom bij ons langs! Ons adres is Oosterveldsingel 7, 7558 PJ te Hengelo.

Ons bedrijf is uitgerust met kasten vol specialistische materialen, gereedschap en producten. Het liefst hebben wij je auto dan ook bij ons staan. Bij hoge uitzondering kunnen wij op locatie een auto detailen. 

Ja, dat kan. Wij bieden graag onze valet service aan. Dit houdt in: transport in een gesloten trailercombinatie (Toyota Tundra met een Brian James Race Trailer 6). Voordeel hiervan is: er rijden geen onbekenden in jouw auto, je krijgt geen extra kilometers op de teller, het transport is verzekerd en bij aflevering ontvang jij je de auto exact zoals hij bij ons uit de werkplaats komt.

We bespreken tijdens de intake over hoe we omgaan met extra zaken die wij tegenkomen. Heb je een super-strak budget? Dan zullen wij een lijstje maken met wat we tegenkomen. Wil je het hoe dan ook aangepakt hebben? Dan zullen wij tot een afgesproken bedrag het maximale resultaat bereiken. Wij werken uiteraard transparant en documenteren alles. 

Dit is altijd een lastig geval. In vogelpoep zit ammoniak en ammoniak werkt heel agressief op de lak. Afhankelijk van hoe lang dit op de lak zit kunnen wij het of helemaal weg krijgen zonder te spuiten of minder opvallend maken. Tip van ons: verwijder direct de vogelpoep van de lak als je het ziet! Door direct de auto te laten wassen en als dit niet lukt dan verwijder je het met een vochtige microvezeldoek.

Verkleuring is vaak het resultaat van overtollig Uv-licht. Wij kunnen dit weer fraai maken met een van onze lakcorrectie pakketten.

Een veel voorkomende vraag, maar het antwoord is volmondig: JA! Er is alleen één kleine maar: er moet genoeg lak op de auto zitten om dit te kunnen doen. Wij meten altijd de lakdikte zodat we precies weten waar we mee te maken hebben.

Wij kunnen oude koplampen die vergeeld of dof zijn geworden weer helemaal terugbrengen naar nieuwstaat. Naast dat het er weer netjes uitziet, levert dit ook een winst van minimaal 50% in je lichtopbrengst in de nacht op.

Wat wij het mooiste vinden aan deze coatings zijn de prachtig diepe glans die het geeft. Daarnaast heeft een coating een hoge oppervlaktespanning waardoor water op de lak prachtige parels vormen en zo van de lak afrollen. Vuil en stof hechten veel minder goed waardoor jij je auto minder vaak hoeft te wassen. Bovendien biedt een coating ook een sterke bescherming.

Een coating biedt bescherming tegen UV-licht, vliegroest, teer en rubber, zure regen, insecten, meer weerstand tegen lichte krassen en is ongeveer 30 keer dikker dan een ouderwetse wax.

Helaas is een coating geen magisch schild op de auto waardoor je nooit meer iets hoeft te doen. Maar geen zorgen hoor, regelmatig onderhoud zorgt dat je jarenlang plezier zult hebben van je coating. Laat je het onderhoud bij ons uitvoeren geven we zelfs jarenlang garantie op de aangebrachte keramische coating. 

Afhankelijk van hoe vaak je de coating laat onderhouden gaat deze 3 tot 5 jaar lang mee.

Een PPF biedt bescherming tegen steenslag en krassen. Deze super dikke protectielaag zorgt er voor dat jouw auto zo lang mogelijk als nieuw blijft.

Afhankelijk van hoe vaak je de PPF laat onderhouden gaat deze 7 tot 10 jaar mee.

Jazeker. De factuur is het bewijs dat je een coating op je auto hebt en de verzekering erkent dit. Geen zorgen dus!

Jazeker. De factuur is het bewijs dat je een coating op je auto hebt en de verzekering erkent dit. Geen zorgen dus!

Een auto was je in de schaduw volgens het two-bucket systeem. Wil je hier meer over weten? Zoek dan op YouTube handige how-to video’s op. Heb je geen zin of geen tijd om dit zelf te doen? Dan kan je altijd jouw auto bij ons met de hand, volgens het two-bucket systeem, laten wassen.

Wij beschikken over een heel groot netwerk in de automotive sector. Wij kunnen je assisteren met aankoop of verkoop van een auto, onderhoudsafspraken inplannen, internationaal transport faciliteren, auto gerelateerde evenementen enzovoorts. Bedenk maar iets en wij kunnen er wat mee. Totale ontzorging is namelijk ons doel.

Wij beschikken over een alarmsysteem, CCTV, een sleutelkluis, hekwerken en 24/7 bewaking. Wij hebben geprobeerd een Boeing AH-64D Longbow Apache Gunship te bestellen voor extra surveillance maar we komen er nog niet helemaal uit met de overheid.

Contact opnemen

Staat jouw vraag er niet tussen?

Contact opnemen

Staat jouw vraag er niet tussen?

Drag