Hoe het allemaal begon bij Lapaire Autospa

Van kleins af aan

De passie begon al op jonge leeftijd

Van een diepgewortelde passie tot een gezamenlijke onderneming; hun liefde voor auto’s maakte het onvermijdelijk dat de levens van Robert en Matthis zich zouden kruisen. De benzine en olie stromen door de aderen van de heren en ondanks hun verschillende ervaringen en achtergronden is er een hechte vriendschap ontstaan. Robert heeft kennis van ondernemen die je niet kunt vergaren op een school. Matthis kenmerkt zich door een werkethiek die onuitputbaar is. Deze disciplines vormen het fundament van Lapaire Autospa.

Lapaire Autospa anno nu

On the road to greatness

Bij Lapaire Autospa hoef je niet raar op te kijken, als je één van onze detailers onder een auto een diffuser ziet polijsten. De passie voor het vak reikt ver, heel ver. Kwaliteit zit namelijk juist op plekken waar je niet kijkt. Als ook die plekken brandschoon zijn, weet je dat er een vakman bezig is geweest.

Dat auto’s poetsen een ambacht is, wordt bij Lapaire Autospa snel duidelijk. Onze medewerkers nemen ieder onderdeel met liefde en vakmanschap onder handen. Met de meest innovatieve technieken, waarvoor de beste cursussen over de hele wereld worden geselecteerd. En met uitgebreide vakkennis over de eigenschappen van elk automerk. Zo bieden we voor iedere auto een behandeling op maat, die de maximale potentie uit elke auto haalt.

Ons team van specialisten is daarom zorgvuldig opgeleid. Zij hebben het vak geleerd van de beste experts in het veld. Wij nemen mensen aan op hun drive; de wil om te werken, te groeien en bij te dragen aan onze visie. Elke dag leren we bij en zo brengen we de kwaliteit naar een steeds hoger niveau. Een goed gevoel voor ‘level of detailing’ en een wil om hard te werken, zijn hierbij het startpunt.

Mijn hele leven ben ik al omringd door auto’s, om dan nog zó indruk op mij te maken is speciaal. Het totale plaatje klopt bij Lapaire Autospa, dat merk je aan alles!

Arie Luyendyk – Indy 500 winnaar (1990, 1997)

Het Lapaire Autospa team

Matthis Lapaire

Het was al vroeg duidelijk wat Matthis’ passie was in het leven; ‘auto’ was het eerste woord dat hij uitsprak, nog voordat hij ‘papa’ of ‘mama’ zei. En zijn liefde voor auto’s is altijd gebleven. Sterker nog: het werd de rode draad in zijn leven. Op achtjarige leeftijd waste hij al de auto’s in de straat. Op zijn elfde deed hij hetzelfde bij de autospuiter om de hoek. En vanaf zijn veertiende waste hij auto’s bij verschillende dealers. Zijn toekomst was duidelijk.

Matthis volgde de opleiding Detailing, maar leerde vooral in de praktijk. Voor 'de echte fijne kneepjes van het vak' vertrok hij naar Irvine (California), waar de beste mensen in het vak hem het specialisme verder bijbrachten. Ook volgde hij nog een opleiding tot cameraman, maar hij ontdekte dat hier niet z’n hart lag. Wel intrigeerde de belichting van materialen hem. Deze specifieke kennis past hij nu toe in het autopoetsvak, waar belichting een belangrijke rol speelt.

In 2013 startte hij met Lapaire Autospa. Dat begon heel kleinschalig in een loods, waar bijvoorbeeld geen water was. Ook was het bedrijf na 17.30 uur niet meer bereikbaar. Toch bracht Matthis er heel wat nachten door. Hij klom over het prikkeldraad en werkte de auto’s van zijn klanten tot in perfectie af. Zo transporteerde hij heel wat liters water naar zijn bedrijfslocatie, achterin de kofferbak van zijn auto. Het bedrijf groeide. Hij veranderde een paar keer van locatie en nam zijn eerste mensen aan, die hij leerde met dezelfde precisie als van hemzelf te werken.

Twee dingen zijn in de loop der jaren nooit veranderd; de passie van Matthis voor zijn vak en het doel van Lapaire Autospa: klanten verrassen door hun auto een uitstraling te geven, die ver boven hun verwachting reikt.

Robert Westerman

Als je uit een familie komt waar auto’s heilig zijn, dan heb je geen andere keuze om zelf ook verliefd te worden op auto’s. Robert komt uit een echte ondernemersfamilie, waar ondernemen en (klassieke) auto’s met elkaar werden gecombineerd. Hij wist al jong dat hij ook wilde ondernemen.

Zijn ouders hebben elkaar leren kennen toen Roberts vader Albert breimachines heeft gekocht van zijn moeder, deze breimachines waren onderdeel van een breierij die uitgroeide tot het casual mannenmodemerk State of Art. Wie ooit in een winkel van State of Art is geweest ziet al gauw de connectie met klassieke (race) auto's.

In een kinderwagen werd Robert al over de paddock van circuits geduwd om zijn vader aan te moedigen tijdens zijn races. Naast het zakelijk verbinden van klassieke autosport met zijn mannenmode was Albert ook Porsche-liefhebber in hart en nieren, een liefde die onoverkomelijk ook op Robert is overgedragen.

Robert kluste op jonge leeftijd bij in de werkplaats van State of Art en hielp met het restaureren van klassieke Porsches. Tijdens zijn bachelor heeft Robert onder andere 9 maanden in Florida gewoond en voor PON Holdings gewerkt, een MBA met verdieping op innovatie en ondernemerschap volgde. Na zijn studie heeft Robert leiding gegeven aan het team die de webshop van State of Art heeft opgetuigd. Hierna besloot hij zich te storten op start-ups in allerlei verschillende branches. Extreem leerzaam maar er miste een stukje passie en emotie omdat het niets met auto's te maken had.

Toen Robert als klant bij Matthis binnenkwam, was hij direct geraakt door zijn werkethiek en de aandacht en zorgvuldigheid die daarmee gepaard ging. Een mooie vriendschap werd geboren, waarna ze elkaar ook op zakelijk vlak vonden. Inmiddels runnen ze samen Lapaire Autospa. Elk vanuit een eigen achtergrond en expertise. Voor Robert de ultieme combinatie van zijn liefde voor auto’s én het ondernemerschap dat hem met de paplepel is ingegoten.

Contact opnemen

Kom in contact met ons

Contact opnemen

Kom in contact met ons

Werkplaats Manager

Bryan Cedda

Bryan werkt sinds 2019 bij Lapaire Autospa en is gespecialiseerd in algemene detailing werkzaamheden, lakcorrecties, leerherstel, technische delen reinigen en het aanbrengen van paint protection films. Daarnaast is hij sinds eind 2022 de manager van onze werkplaats. In combinatie met zijn diepgewortelde passie voor Italiaanse auto's heeft Bryan zich ontwikkeld tot één van onze pilaren in het bedrijf.

Creative Manager

Jim Kok

Van je hobby je werk maken is maar voor weinig mensen weggelegd, voor Jim is het echter (net als voor ons) realiteit. Zijn bedrijf Gimmick Media produceert al jarenlang toonaangevende video's voor allerlei verschillende branches, echter gaat Jim zijn hart sneller kloppen als er gemotoriseerde voertuigen gefilmd mogen worden. Zijn brede kennis van zowel content creatie als bedrijfsvoering op hoog niveau zorgt ervoor dat hij niet alleen verantwoordelijk is voor alle visuele uitingen van Lapaire Autospa maar ook fungeert als klankbord voor wilde marketing-ideeën van Robert en Matthis. 

Senior Lakspecialist

André Teeld

Met decennia aan werkervaring in de automotive sector is er weinig wat André nog niet heeft gezien als 't op lak aan komt. Door methodisch lak te controleren, meten en in kaart te brengen komen we nooit voor verrassingen te staan. André onze specialist voor het schuren en polijsten van alle soorten lak. 

Detailer, Monteur

Robert 'Roki' Alitovič

Zijn hele leven werkt Roki al met auto's, als doorgewinterde monteur helpt hij met (de)montage, is hij een ijzersterke allround detailer en een absolute sfeermaker in de werkplaats. Als vader van 2 kinderen neemt hij, indien nodig, jonge stagiaires moeiteloos onder zijn hoede. Zijn drive en oog voor detail zorgen ervoor dat ieder project wat in zijn handen komt met topkwaliteit wordt afgeleverd

Junior-Detailer

Saymon Brhane

Aan enthousiasme geen gebrek, dat is zeker bij Saymon! Via een traject bij de gemeente Hengelo waren wij direct gecharmeerd door Saymon zijn ontoombare wil om te werken en inzet. Samen met onze expert-detailers is Saymon hoofdzakelijk bezig met het voortraject wat elke auto moet doorlopen bij Lapaire Autospa. Tegelijkertijd krijgt hij interne en externe cursussen en bijscholing om zich te ontwikkelen tot volledig detailer. 

Junior Lakspecialist

Bas Teeld

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Bas al een brede en hoogwaardige kennis over lakken en detailing in het algemeen. Als een echte 'junior' werkt hij het liefst samen met zijn vader André in onze lichttunnel om het maximale te halen uit elke lak die de revue passeert. Bij ons geen twijfel over het resultaat als Bas zijn polijstmachine laat spreken!

Valet Chauffeur

Quirijn Verheul

Hoffelijk, bescheiden en vriendelijk. Quirijn is het gezicht van onze Valet-service. Op jonge leeftijd is Quirijn al begonnen met het laden en transporteren van exclusieve auto's en is sinds eind 2022 werkzaam bij Lapaire Autospa. Iedere auto vertrouwen wij Quirijn toe om op de juiste manier van A naar B te brengen. 

Junior-Detailer

Marc Oerlemans

Marc is de meest recente toevoeging aan ons team. Hij heeft een geweldig oog voor detail, kan hard werken en past goed in het team. Onder toezicht van onze ervaren detailers brengen we Marc ongetwijfeld de fijne kneepjes van het vak bij, de bereidheid om te leren heeft hij al overduidelijk getoond! 

Drag